MUFFINKI Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ

Składniki
2 szkl mąki pszennej
1  łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
3/4 szkl cukru
1 cukier wanilinowy
2  jajka
1 szklanka maślanki naturalnej
3/4 szklanki oleju
1 łyżka kakao
1 tabliczka czekolady białej
Polewa
200g czekolady
50g masła    
50g śmietany 30%
Maliny
Sposób przygotowania
Składniki suche łączymy ze sobą, dodając pokrojoną w kawałki białą czekoladę. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy maślankę i olej. Łączymy z suchymi składnikami i mieszamy wszystko łyżką. Ciasto będzie miało konsystencję lekko grudkowatą. Formę na muffiny wykładamy papilotami i przelewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 20 minut.
Rozpuszczam czekoladę (w kąpieli wodnej), dodajemy masło i śmietankę kremówkę. Mieszamy i polewamy muffiny dekorujemy malinami.

Komentarze

Popularne posty