RYBA PO JAPOŃSKU
Składniki
1/2 kg fileta np. miruna
1 papryka konserwowa
8 ogórków konserwowych
3 duże cebule
Sól i pieprz przyprawienia ryby
mąka
olej
Zalewa:
1 szklanki wody
3 łyżki octu
1/4 szklanki oleju
1 1/2 łyżki koncentratu
1 1/2 łyżki keczupu 2 łyżki cukru
Sposób przygotowania
Rybę tniemy na mniejsze kawałki opruszamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na oleju.
Cebulę tniemy w paski i podduszamy na oleju, który pozostał nam po smażeniu ryby.
Paprykę tniemy w kostkę, a ogórki w krążki, łączymy z cebulą. Układamy na przemiennie w naczyniu: ryba, warzywa,ryba,warzywa.
podane składniki na zalewę łączymy i zagotowujemy, po wystudzeniu zalewamy sałatkę, i odstawiamy w chłodne miejsce na 24 godziny.
Komentarze
Prześlij komentarz