RYŻOWE KOTLETY

Składniki:
100 g ugotowanego ryżu
1 jajko
2 łyżki mąki kukurydzianej
1 mała cebulka
łyżka masła lub oleju
1 mały ząbek czosnku
sól i pieprz do smaku
szczypta ostrej papryki
panierka PANKO ewentualnie bułka tarta

Sposób przygotowania:
Cebulę kroimy w drobną kostkę i dusimy na maśle. Ugotowany ryż przekładamy do miseczki, wbijamy jajko, dodajemy mąkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, podduszona cebulę i przyprawy, wszystko wyrabiamy. Formujemy małe kotleciki obtaczamy w panierce PANKO i smażymy na oleju na zloty kolor.
Podajemy z ostrym keczupem i sosem czosnkowym.
Do kotlecików możemy dodać podsmażonego kabanosa z czerwoną papryką.

Komentarze

Popularne posty