SAJGONKI DLA WEGETARIAN
Składniki
ser wędzony 20 dag
ser camembert
250 g szpinaku mrożonego brykiet
1 torebka ryżu
papier ryżowy 8 szt
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 gałązka świeżej bazyli
szczypta mielonego chili
sól i pieprz do smaku
1 łyżka masła
Sposób przygotowania:
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie na miękko czyli o 5 minut dłużej niż jest to podane na opakowaniu.
Cebulę siekamy w kostkę i razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę dusimy na maśle, aż woda całkowicie nam odparuje. Zdejmujemy z ognia i dodajemy starty na tarce ser wędzony, dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem i chili do maku, dodajemy posiekaną bazylię.
Każdy krążek papieru ryżowego, moczymy 1 sekundę w letniej wodzie, układamy na desce i smarujemy kolejno jeszcze ciepłymi produktami: ryż+szpinak+plasterek sera pleśniowego. Zawijamy w rulonik. Kolejny krążek możemy posmarować odwrotnie: szpinak+ryż+ plasterek sera camembert.
Komentarze
Prześlij komentarz