OWOCE MORZA W SOSIE SZPINAKOWYM

Przepis dostałam od koleżanki, może znacie już owoce morza w tym wydaniu, a jeśli nie to osobiście polecam.


Składniki
Opakowanie szpinaku mrożonego
Opakowanie mieszanki morskiej lub krewetek
2 ząbki czosnku
Śmietana 30 %
Łyka masła
Gruby makaron
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Mieszankę morską lub krewetki zalewamy letnią wodą i zostawiamy do rozmrożenia, w tym czasie na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy szpinak, gdy szpinak jest już dobrze podduszony wciskamy do niego czosnek i rozmrożone wypłukane owoce morza, wszystko razem dusimy około 7 minut, zalewając śmietaną 30%, doprawiamy solą i pieprzem . Podajemy na gorąco z ugotowanym makaronem.


Komentarze

Popularne posty