FASZEROWANE PIECZARKI
Składniki
12
dużych pieczarek
1/4 kg mielonej łopatki
ser camembert
6 plasterków szynki
ser żółty
1 jajko
5 łyżek bułki tartej
przyprawa do mięsa mielonego
sól i pieprz do smaku
2 łyżki oleju
2 łyżki masła
1/4 kg mielonej łopatki
ser camembert
6 plasterków szynki
ser żółty
1 jajko
5 łyżek bułki tartej
przyprawa do mięsa mielonego
sól i pieprz do smaku
2 łyżki oleju
2 łyżki masła
Sposób przygotowania
1.Pieczarki
myjemy wycinamy nóżki.
2.Łopatkę
mielimy razem z nóżkami pieczarek, następnie podsmażamy na oleju.
Gdy mięso ostygnie wbijamy jajko, dosypujemy bułkę tartą i
przyprawiamy do smaku - wyrabiamy jak na kotlety mielone.
3.Plasterki
szynki przecinamy na pół i w każdy plasterek zawijamy po kawałku
sera camembert.
4.Surowe
pieczarki faszerujemy roladką szynki i sera wszystko przykrywamy
kulką mięsa mielonego, posypujemy serem żółtym, układamy w
naczyniu żaroodpornym z dodatkiem masła i zapiekamy w piekarniku
przez około 20 minut
Komentarze
Prześlij komentarz