MAKARONOWE MUFINY
Składniki
20 dag sera edamskiego
80 g makaronu nitki (cienutkie)
2 łyżki posiekanych orzechów ziemnych
3 kabanosy wieprzowe
150 ml mleka
3 jajka
2 łyżki mąki
1 łyżeczka sody
sól i pieprz
czubryca zielona
mieszanka ziół suszone pomidory+czarnuszka+czosnek niedźwiedzi
łyżka masła
bułka tarta
liście bazylii
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
W formie muffinkowej wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą układamy po łyżce makaronu, pokrojonego kabanosa, posypujemy szczyptą czubrycy i mieszanką ziół, startym żółtym serem
Orzeszki obieramy z łupinek i brązowych skórek. Wrzucamy na suchą patelnię i prażymy około 5 minut. Jeszcze ciepłe (uwaga nie gorące) siekamy nożem.
Jajka łączymy z mlekiem, mąką, sodą solimy i pieprzymy, na końcu wrzucały 1 1/2 łyżki posiekanych orzechów. Dokładnie mieszamy i zalewamy produkty w foremkach. Na końcu każdą muffinkę posypujemy szczypta posiekanych orzechów.
Pieczemy około 15 minut w temperaturze około 220 stopni.
20 dag sera edamskiego
80 g makaronu nitki (cienutkie)
2 łyżki posiekanych orzechów ziemnych
3 kabanosy wieprzowe
150 ml mleka
3 jajka
2 łyżki mąki
1 łyżeczka sody
sól i pieprz
czubryca zielona
mieszanka ziół suszone pomidory+czarnuszka+czosnek niedźwiedzi
łyżka masła
bułka tarta
liście bazylii
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
W formie muffinkowej wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą układamy po łyżce makaronu, pokrojonego kabanosa, posypujemy szczyptą czubrycy i mieszanką ziół, startym żółtym serem
Orzeszki obieramy z łupinek i brązowych skórek. Wrzucamy na suchą patelnię i prażymy około 5 minut. Jeszcze ciepłe (uwaga nie gorące) siekamy nożem.
Jajka łączymy z mlekiem, mąką, sodą solimy i pieprzymy, na końcu wrzucały 1 1/2 łyżki posiekanych orzechów. Dokładnie mieszamy i zalewamy produkty w foremkach. Na końcu każdą muffinkę posypujemy szczypta posiekanych orzechów.
Pieczemy około 15 minut w temperaturze około 220 stopni.
Komentarze
Prześlij komentarz