ZUPA GULASZOWA
Składniki:
0,5 kg mięsa wieprzowego
1 papryka czerwona
6 dużych pieczarek
1 cebula
mała pietruszka
mała marchewka
makaron zacierkowy 4 garstki
1 łyżka koncentratu pomidorowego
2 listki laurowe
3 ziela angielskie
5 ziarenek pieprzu
2 ząbki czosnku
1 przyprawa do gulaszu
sos chili, sos sojowy, sól i pieprz do smaku
oliwa
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki zupy kroimy na takie kawałki, aby podczas jedzenia łatwo mieściły się na łyżkę.
Cebulę dusimy na oliwie dodajemy mięso, czosnek, liść, ziele, i pieprz . Wszystko dusimy podlewając wodą i soląc do momentu, aż mięso będzie prawie miękkie.
Dolewamy wody tyle ile chcemy zupy (ale pamiętamy nie może być za gęsta bo to nie sos, ale nie może też być zbyt rzadka).
Dodajemy marchewkę, pietruszkę, paprykę i pieczarki, wsypujemy przyprawę do gulaszu i koncentrat pomidorowy, gotujemy około 10 minut. Następnie wsypujemy makaron zacierkowy i gotujemy jeszcze wszystko razem, aż składniki będą miękkie. Całość przyprawiamy solą pieprzem i sosem sojowym i chili.
Komentarze
Prześlij komentarz