TARTA Z CUKINIĄ

Składniki
Ciasto
1 1/4 szklanka mąki
2 żółtka
szczypta soli
1/2 kostki margaryny
mała szczypta sody
Składniki nadzienia
mała cukinia
4 parówki
1 cebula
ser żółty
czubryca zielona
czosnek granulowany

Sposób przygotowania
Składniki na ciasto łączymy ze sobą i dokładnie wyrabiamy, rozwałkowujemy na nie za cienki placek i wykładamy nim wysmarowaną formę do tarty, nakłuwając dno ciasta widelcem. Pieczemy od 15 minut w rozgrzanym piekarniku. Po tym czasie wyjmujemy cisto z piekarnika na dno układamy pokrojoną podduszoną cebulę z parówkami, posypujemy startym serem i czosnkiem, następnie cukinię umytą i pokrojoną na cienkie plastry, posypujemy czubrycą zieloną i startym żółtym serem, zapiekamy jeszcze około 15 minut.
Spożywamy na ciepło lub na zimno. Smacznego 


Komentarze

Popularne posty