SŁODKIE ROLADKI Z KURCZAKA Z PIKANTNYM SOSEM POMIDOROWYM
Delikatne mięso piersi z kurczaka, faszerowane śliwką kalifornijską, z pikantnym dipem pomidorowym to idealna zakąska na przyjęcie
Składniki
podwójna pierś z kurczaka
śliwki kalifornijskie
słodka papryka mielona
sól
pieprz
wykałaczki
oliwa do smażenia
Sos
koncentrat pomidorowy Pudliszki 200 g
2 małe ząbki czosnku
chili (mielone lub w płynie - ilość wg uznania)
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Pierś z kurczaka, myjemy i tniemy w podłużne paski. Posypujemy solą, pieprzem i słodką papryką. Śliwkę kalifornijską zawijamy w mięso robiąc roladki, które spinamy wykałaczkami. Smażymy na oliwie.
Składniki na sos dokładnie ze sobą łączymy. Chili dajemy w takiej ilości, aby sos był ostry.
Spożywamy na zimno z sosem.
Komentarze
Prześlij komentarz