ZAPIEKANKA Z BRUKSELKĄ
Składniki
2 torebki ugotowanego ryżu
0.5 kg mielonej łopatki
opakowanie mrożonej brukselki
pomidory w puszce
przyprawa do mięsa mielonego
czosnek granulowany
przyprawa do pomidorów
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
ser żółty do posypania
Sposób przygotowania
Mięso mielone smażymy na patelni przyprawiając przyprawą do mięsa mielonego, czosnkiem oraz solą i pieprzem do smaku. Brukselkę gotujemy wg przepisu na opakowaniu - studzimy. Pomidory kroimy na mniejsze kawałki i przyprawiamy je przyprawą do pomidorów i dokładnie mieszamy.
W naczyniu żaroodpornym układamy kolejno:
pierwsza torebka ryżu
mięso mielone
druga torebka ryżu
pomidory
brukselka
ser żółty
Wszystko wstawiamy do piekarnika i zapiekamy przez około 30 minut.
SMACZNEGO....
Komentarze
Prześlij komentarz