Składniki
Bułki
kajzerki
Ryba (dowolny filet)
3 duże marchewki
1 korzeń
pietruszki
1 mały por
1 mały seler
sól i pieprz
2
łyżeczki przyprawy do ryb
bułka tarta
mąka pszenna
2
jajka
2 łyżki masła
natka pietruszki i natka lubczyku
olej
do smażenia
Sposób przygotowania
- Włoszczyznę ścieramy na grubych oczkach tarki i dusimy z dodatkiem masła od czasu do czasu podlewając odrobiną wody. Gdy warzywa już są miękkie przyprawiamy je PRZYPRAWĄ DO RYB
- Fileta z ryby kroimy na 4 cm kawałki po obu stronach opruszamy solą i pieprzem. Jajko wbijamy na głęboki talerz i roztrzepujemy dodając szczyptę natki pietruszki i szczyptę lubczyku. Rybę obtaczamy kolejno w mące w jajku i w bułce tartej. Smażymy na małym ogniu.
- Kajzerkom odcinamy "czapeczki" i wydrążamy środek
- Tak przygotowane bułki nadziewamy kolejno: WARZYWA,RYBA,WARZYWA, Podajemy na zimno lub na ciepło zapiekane przez około 15 minut w piekarniku
Komentarze
Prześlij komentarz