Składniki:
1 cukinia
1 ziemniak
1 marchewka
szczypta zielonej pietruszki
mała cebulka
3 ząbki czosnku
2 łyżki masła
1/2 serka topionego
szczypta kurkumy
sol i pieprz do smaku
przyprawa do zup w płynie
2 szklanki rosołu
Sposób przygotowania:
Cukinie i ziemniaka myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Marchewkę również obieramy i kroimy na plasterki,cebule na 4 części, ząbki czosnku na pół. Wszystkie składniki smażymy na maśle. Gdy zaczynają na się już rozpadać zalewamy całość rosołem, dodajemy poszatkowaną pietruszkę i gotujemy około 15 minut. Na końcu wrzucamy serek topiony i wszystko miksujemy blenderem na gładką masę. Przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą w płynie i kurkumą do smaku - podajemy z groszkiem ptysiowym lub grzankami.
Komentarze
Prześlij komentarz