SAŁATKA Z SELERA NACIOWEGO
SKŁADNIKI:
5 łodyg selera naciowego
1 granat
3 łyżki słonecznika
Sos:
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka majonezu
2 krople ostu jabłkowego
sól i pieprz do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Na suchą patelnię wrzucamy słonecznik i prażymy go ciągle mieszając pilnując aby nabrał ładnego złotego koloru, ale nam się nie przypalił.
Selera myjemy i kroimy na małe kawałki. Owoc granatu obieramy (odcinamy kapelusik i nacinamy delikatnie wzdłuż jak pomarańcze, rozrywamy na boki i wytrzepujemy ziarenka). Pokrojonego selera i ziarenka granatu wsypujemy do salaterki, Mieszamy składniki sosu, dodajemy do całości i mieszamy, na końcu posypujemy ziarnami słonecznika
Komentarze
Prześlij komentarz