ŚLEDŹ MEKSYKAŃSKO-JAPOŃSKI
Składniki:
3 marynowane filety ze śledzia
1 mała czerwona cebula
2 małe ogórki korniszony
mała puszka kukurydzy
200 ml śmietany 18%
1 łyżeczka octu winnego
szczypta cukru
sól i pieprz do smaku
olej Kujawski z czosnkiem
mała puszka kukurydzy
2 duże rzodkiewki
mały ogórek gruntowy
zielony szczypiorek
1 jajko na twardo
(ewentualnie 1 łyżka sera żółtego pokrojonego w kostkę)
Sposób przygotowania:
Cebulę kroimy w wiórka. Ogórki korniszony kroimy w drobną kostkę. mieszamy ze śmietaną, przyprawiamy octem winnym, cukrem, solą i pieprzem.
Rzodkiewkę, ogórka kroimy w kostkę, dodajemy posiekany szczypiorek i kukurydzę, całość zalewamy olejem kujawskim, mieszamy.
Na talerzu układamy: sos śmietanowy na to zwinięte w roladki śledzie, sałatka oraz cebula i jajko.
Komentarze
Prześlij komentarz