PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANA MIELONYM Z SEREM
Roladka ta może zostać podana jako porcja mięsa na obiad lub jako przystawka
Składniki
podwójna pierś z kurczaka
20 dkg mielonej łopatki
kawałek sera żółtego
przyprawa do mięsa mielonego
sól i pieprz
1 jajko
maka pszenna
olej do smażenia
bułka tarta
Sposób przygotowania
Mięso przyprawiamy do smaku przyprawą do mięsa mielonego, wbijamy jajko i dokładnie wyrabiamy, jeżeli mięso jest za rzadkie dosypujemy po łyżce bułki tartej.
Pierś z kurczaka rozbijamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Rozbitego kotleta smarujemy cienką warstwą mięsa i w środek wkładamy kawałek żółtego sera, zwijamy i związujemy nitką. Obsypujemy mąką i smażymy na małym ogniu z każdej strony po około 5 minut.
Moja propozycja podania jako zakąski z duszonymi pieczarkami
Komentarze
Prześlij komentarz