ZUPA KOPERKOWA
Składniki:
2 litry drobiowego bulionu (ja użyłam niedzielnego rosołu)
2 pęczki koperku
sól i pieprz do smaku
1 łyżka masła klarowanego
1/4 szklanki śmietany 30%
ugotowany drobny makaron
Sposób przygotowania:
Koperek płuczemy i drobno siekamy, połowę wrzucamy na roztopione masło chwilę smażymy i dodajemy do wrzącego wywaru drobiowego, gotujemy około 15 minut, na koniec dodajemy resztę koperku i wlewamy śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z drobnym makaronem zaraz po ugotowaniSkładniki:
2 litry drobiowego bulionu (ja użyłam niedzielnego rosołu)
2 pęczki koperku
sól i pieprz do smaku
1 łyżka masła klarowanego
1/4 szklanki śmietany 30%
ugotowany drobny makaron
Sposób przygotowania:
Koperek płuczemy i drobno siekamy, połowę wrzucamy na roztopione masło chwilę smażymy i dodajemy do wrzącego wywaru drobiowego, gotujemy około 15 minut, na koniec dodajemy resztę koperku i wlewamy śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z drobnym makaronem zaraz po ugotowaniu.
Komentarze
Prześlij komentarz