PIEROGI Z MIĘSEM ROSOŁOWYM
Dla tych co nie lubią zjadać mięsa z rosołu mam propozycję przerobienia go na pyszne pierogi z mięsem
Pytanie, które zadaje sobie pewnie każdy z Was dość często co tu zrobić z mięsem pozostałym z niedzielnego rosołu. Jest wiele potraw do których można je wykorzystać, ale ja dziś proponuję pierogi.
Składniki:
Ciasto
Farsz
ugotowane oddzielone od kości mięso z rosołu
1 cebula
1 mały ząbek czosnku
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso z rosołu zmielić przez maszynkę do mięsa. Dodać posiekaną i usmażoną na złoto cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać, doprawić wedle uznania solą i pieprzem.
Składniki na ciasto łączymy ze sobą i wyrabiamy gładkie ciasto.
Ciasto rozwałkowujemy na cienkie placki, z których wykrawamy krążki, na każdy układamy po łyżeczce farszu i zlepiamy dokładnie brzegi.
Wrzucamy na osolony wrzątek do momentu wypłynięcia, studzimy.
Podajemy okraszone smalcem z cebulką.
Komentarze
Prześlij komentarz