SAŁATKA Z CZERWONYCH BURAKÓW

Składniki:
4 średniej wielkości czerwone buraki
1 duża cebula
2 płaty śledziowe marynowane
2 łyżki majonezu dekoracyjnego
4 ogórki korniszony
pieprz świeżo mielony
sól

Sposób przygotowania:
Buraki gotujemy do miękkości. Studzimy obieramy i kroimy w kostkę.
Cebulę i ogórki kroimy w drobną kosteczkę.
Platy śledziowe kroimy w paski.
Wszystko razem mieszamy z majonezem doprawiamy do smaku sola i świeżo mielonym pieprzem. Wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę.
Rada:
Jeżeli zostają nam buraki z wywaru pod barszcz czerwony również możemy je wykorzystać do przygotowania takiej sałatki. PAMIĘTAJ nie musisz marnować jedzenia i go wyrzucać. Pomyśl zawsze można coś zrobić z niczego :)

Komentarze

Popularne posty