KAKAOWE MUFFINKI

Składniki:
250 g mąki
3/4 szklanki cukru
1 cukier waniliowy ( z prawdziwą wanilią)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szklanka maślanki
1/2 szklanki oleju
2 jajka

Sposób przygotowania:
Do jednej miski wsypujemy suche składniki: mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia.
Do drugiej miski wbijamy jajka, wlewamy maślankę i olej. Dokładnie łączymy ze sobą.
Do mokrych składników dosypujemy suche, wszystko delikatnie mieszamy, ale krótko i niedokładnie. Przekładamy do papierowych papilotów i pieczemy bez termoobiegu w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.

Gotowe muffinki możemy udekorować bitą śmietaną i płatkami czekolady, lub posypać cukrem pudrem.


Komentarze

Popularne posty