DEWOLAJ
Składniki:
2 podwójne piersi z kurczaka
30 dag sera żółtego
pęczek natki pietruszki
1/2 kostki masła
sól i pieprz
Dodatkowo
2 jajka
bułka tarta
mąka pszenna
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i każdy filet przekrawamy wzdłuż na dwa płaty Rozbijamy tłuczkiem na cienkie kotlety przez folię spożywczą tak aby nie podziurawić mięsa. Oprószamy sola i pieprzem z każdej strony.
Masło wyrabiamy z siekaną natką pietruszki. Na każdym kawałku mięsa kładziemy po kawałku sera żółtego i rulonik masła z natką. Zwijamy całość w zgrabną roladkę. obtaczamy w mące, jajku i bułce smażymy na głębokim oleju z każdej strony.
Smacznego
Masło wyrabiamy z siekaną natką pietruszki. Na każdym kawałku mięsa kładziemy po kawałku sera żółtego i rulonik masła z natką. Zwijamy całość w zgrabną roladkę. obtaczamy w mące, jajku i bułce smażymy na głębokim oleju z każdej strony.
Smacznego



Komentarze
Prześlij komentarz