TARTALETKI Z BUDYNIEM I OWOCAMI
Składniki
Na ciasto:
300 g mąki
200 g margaryny
100 g cukru pudru
2 żółtka
Na budyń:
3 szklanki mleka
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1,5 łyżki mąki pszennej
6 łyżek cukru
2 żółtka
1 łyżka masła
1 cukier wanilinowy
Dodatkowo: wybrane ulubione owoce, galaretka
Sposób przygotowania
Składniki na ciasto łączymy ze sobą, ciasto wałkujemy wycinamy kawałki i wykładamy wysmarowane tłuszczem foremki, pieczemy 30 minut w temperaturze 190 stopni z termo-obiegiem
2 szklanki mleka gotujemy z cukrem, mąki i żółtka mieszamy ze sobą i wlewamy na gotujące mleko, gotujemy budyń.
Na kruche wystudzone tartaletki układamy ciepły budyń, studzimy, układamy owoce, całość możemy zalać tężejącą galaretką.
Komentarze
Prześlij komentarz