FASZEROWANE PIECZARKI

Składniki

12 dużych pieczarek
1/4 kg mielonej łopatki
ser camembert
6 plasterków szynki
ser żółty
1 jajko
5 łyżek bułki tartej
przyprawa do mięsa mielonego
sól i pieprz do smaku
2 łyżki oleju
2 łyżki masła

Sposób przygotowania

1.Pieczarki myjemy wycinamy nóżki.
2.Łopatkę mielimy razem z nóżkami pieczarek, następnie podsmażamy na oleju. Gdy mięso ostygnie wbijamy jajko, dosypujemy bułkę tartą i przyprawiamy do smaku - wyrabiamy jak na kotlety mielone.
3.Plasterki szynki przecinamy na pół i w każdy plasterek zawijamy po kawałku sera camembert.
4.Surowe pieczarki faszerujemy roladką szynki i sera wszystko przykrywamy kulką mięsa mielonego, posypujemy serem żółtym, układamy w naczyniu żaroodpornym z dodatkiem masła i zapiekamy w piekarniku przez około 20 minut






Komentarze

Popularne posty