PODUDZIE Z KURCZAKA W SOSIE ŚLIWKOWYM
Składniki
10
szt podudzi z kurczaka
1 szklanka powideł śliwkowych
1 szklanka pikantnego keczupu
10 śliwek kalifornijskich
1 średnia cebula
łyżka masła
3 łyżki oleju
papryka ostra
sól i pieprz
1 szklanka powideł śliwkowych
1 szklanka pikantnego keczupu
10 śliwek kalifornijskich
1 średnia cebula
łyżka masła
3 łyżki oleju
papryka ostra
sól i pieprz
Sposób
przygotowania
Podudzia
posypujemy solą, pieprzem i papryką odstawiamy na 3 godziny do
lodówki.
Cebulę
kroimy w drobną kostkę i dusimy na maśle, gdy cebula jest już
gotowa oddajemy do niej powidła, keczup i pokrojone śliwki
kalifornijskie. Wszystko razem dusimy przez chwilę, aby nam się
wszystko dobrze połączyło. Na rozgrzanej patelni smażymy podudzia
po obydwóch stronach. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym,
zalewamy sosem i wstawiamy do piekarnika na około 40 minut
Komentarze
Prześlij komentarz