PASZTET Z CUKINI

Składniki:
3 szklanki startej cukini
1 1/2 szklanki bułki tartej
1/4 szklanki kaszki manny
1 cebula
1 duża marchew
20 dag sera żółtego
4 jajka
1/2 szklanki oleju
natka pietruszki
1/2 łyżeczki soli
1 1/2 łyżeczki pieprzu
1 1/2 płaskie łyżeczki np kucharka
1 łyżeczka czubrycy zielonej

Sposób przygotowania
Cukinię obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i odciskamy nadmiar soku.
Dodajemy startą na tarce cebulę (na najdrobniejszych oczkach tarki), marchew (na grubych oczkach tarki), olej, bułkę tartą, kaszkę, żółtka sól, pieprz, kucharek, posiekaną natkę pietruszki i starty żółty ser.Wszystko mieszamy. Na koniec dodajemy ubite białka.
Podłużną blaszkę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. Ciasto wylewamy do blaszki. Pieczmy około 60 minut w 200 stopniach.


Komentarze

Popularne posty