PASTA Z AWOKADO Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM
Szybka, bardzo prosta w przygotowaniu pasta z awokado z dodatkiem wędzonego łososia. Polecam jako przystawkę na przyjęcie
Składniki:
1 awokado
1 łyżka jogurtu greckiego
1 łyżka siemienia lnianego
1 mała czerwona cebula
1 mały ogórek konserwowy
100 g łososia wędzonego na zimno
sól i pieprz
3/4 łyżeczki czosnku niedźwiedziego świeżego
dodatkowo:
świeża bagietka lub grzanki
zielony koperek
Sposób przygotowania:
Awokado obieramy ze skorki pozbywamy się pestki i blendujemy.
Ogórek i cebulę drobno siekamy. 50 g łososia drobno kroimy.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą doprawiając solą i pierzem.
Pastę podajemy ze świeżymi bagietkami, lub z grzankami z kawałkiem łososia.
Komentarze
Prześlij komentarz