MINTAJ W OMLECIE
Przepis na 1 porcję
Składniki
filet z mintaja
3 jajka
szczypta zielonej pietruszki
2 łyżki kukurydzy konserwowej
mąka pszenna
2 łyżki mleka
sól i pieprz
bułka tarta
olej do smażenia
keczup i majonez
filet z mintaja
3 jajka
szczypta zielonej pietruszki
2 łyżki kukurydzy konserwowej
mąka pszenna
2 łyżki mleka
sól i pieprz
bułka tarta
olej do smażenia
keczup i majonez
Sposób przygotowania
- 1. Filet z mintaja przekrawamy na pół posypujemy solą i pieprzem.
Obtaczamy w mące, 1 rozmąconym jaju z łyżką mleka i bułce tartej. Smażymy.
- 2. 2 jajka roztrzepujemy z łyżką mleka i 2 łyżkami bułki tartej, odrobinę solimy i dosypujemy szczyptę siekanej natki pietruszki. Wlewamy na patelnię z rozgrzanym olejem i posypujemy kukurydzą. Wszystko przykrywamy pokrywką i smażymy na bardzo malutkim ogniu, do momentu, aż jaja z będą idealnie ścięte z wierzchu.
- 3. Omlet wykładamy na talerz spodem do góry, smarujemy keczupem na to kładziemy naszą rybę i zawijamy. Wierzch możemy polać majonezem.
-
Komentarze
Prześlij komentarz