KROKIETY Z PARÓWKĄ

Składniki
Naleśniki
0,5 l wody gazowanej
0,5 l mleka
2 jajka
0,5 kg mąki
szczypta soli
1/4 szklanki oleju
szczypta sody
Nadzienie
ulubione parówki
ogórek konserwowy
papryka czerwona (konserwowa lub  świeża)
ser żólty
keczup
pieczarki

1 łyżka masła
bułka tarta
3 jajka
oliwa do smażenia


Sposób przygotowania:
1. Składniki na naleśniki dokładnie ze sobą łączymy, aby w naszym cieście nie było grudek. Naleśniki smażymy.
2. Parówki kroimy na pół, ser ścieramy a tarce, ogórka i paprykę kroimy w kostkę, pieczarki pokrojone w kostkę podduszamy na łyżce masła.
3. Naleśnika smarujemy keczupem. układamy na nim parówkę pieczarki, ogórka i paprykę, posypujemy serem. Zwijamy jak krokieta  w kopertę obtaczany w rozkłóconym jajku i bułce tartej, Smażymy na oleju na złoty kolor.

Smacznego

 

Komentarze

Popularne posty