KREM ORZECHOWO CZEKOLADOWY Z KASZY JAGLANEJ

Czekoladowo orzechowy krem, który możemy użyć do smarowania pieczywa, do deserów lub ciast.


Składniki:
1 woreczek kaszy jaglanej
1 l wody
1 łyżka masła
1/2 łyżeczki soli
1 gorzka czekolada
1/4 szklanki mleka
100 g  masła orzechowego
1 łyżka  cukru cynamonowego
1 łyżka  miodu
Sposób przygotowania:
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie 15 minut, po ugotowaniu odsączamy wodę, rozcinamy worek i przesypujemy gorącą do miski. Dodajemy masło, miód i cukier cynamonowy, dokładnie mieszamy. Po wystudzeniu całość blenderujemy na gładka masę. Czekoladę rozpuszczamy w mleku. Do zmiksowanej kaszy dodajemy mało orzechowe i czekoladę. Całość dokładnie mieszamy. Dosładzamy do smaku miodem. Jeżeli nasz krem jest zbyt gęsty, dolewamy mleka.



Komentarze

Popularne posty