KAPUSTA Z GRZYBAMI
Składniki
ilości wg uznania
Kiszona kapusta
pieczarki
masło
ziele angielskie
liść laurowy
pieprz sól
przyprawa do dań z kapusty
pieczarki
masło
ziele angielskie
liść laurowy
pieprz sól
przyprawa do dań z kapusty
Sposób przygotowania
1. Kapustę płuczemy, zalewamy wodą i ją gotujemy do miękkości.
2. Pieczarki obieramy,kroimy na mniejsze kawałki i dusimy na maśle.
3. Gdy kapusta jest już miękka odcedzamy ją pozostawiając wody na tyle, abyśmy mogli jeszcze dusić nasz bigos i aby nam się nie przypalił, wsypujemy do całości pieczarki dodajemy przyprawy i wszystko razem jeszcze chwilę gotujemy, na końcu przyprawimy do smaku przyprawą do dań z kapusty.
Rada:
Zamiast pieczarek możemy dodać suszone grzyby.
Komentarze
Prześlij komentarz