FASZEROWANE MIELONE
Znudziły Wam się tradycyjne sznycle? Dziś moja propozycja to faszerowane trzema kolorami.
Składniki
Kotlety
500 g mięsa mielonego wieprzowego
1 czerstwa bułka
1 szklanka mleka
1 jajko
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego
sól i pieprz do smaku
Farsz
1 duża marchewka
2 łyżki masła
20 dag sera żółtego
natka zielonej pietruszki
olej do smażenia
bułka tarta
Sposób przygotowania:
Cebulę kroimy w kostkę i dusimy na oliwie.
Bułkę moczymy w mleku.
Do mięsa dodajemy wszystkie składniki odciśniętą z nadmiaru mleka bułkę. Wyrabiamy wszystko dokładnie.
Marchewkę ścieramy na tarce i dusimy na maśle, ser kroimy w drobną kosteczkę, natkę siekamy.
Z mięsa formujemy płaskie placki, układamy na nich marchewkę, natkę i ser. Zlepiamy w kulkę, obtaczamy w bułce tartej i formujemy kotleta. smażymy na oleju.
Komentarze
Prześlij komentarz