DYNIOWE MUFFINKI
Warto spróbować różnych dań i... różnych dyni, bo nie wszystkie dynie smakują tak samo: jedne są bardziej słodkie, inne mączne, jeszcze inne - lekko orzechowe. A wszystkie dynie są zdrowe, pyszne i niskokaloryczne!
Składniki:
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1 łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczki imbiru
szczypta gałki muszkatołowej
3/4 szklanki cukru
2 garści rodzynek
100 ml oleju z orzechów włoskich
1 1/4 szklanki puree z dyni
2 jajka
3 łyżeczki miodu
Sposób przygotowania:
Suche składniki łączymy ze sobą. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy olej i puree z dyni, dosypujemy suche składniki wszystko dokładnie mieszamy. Przekładamy ciasto do foremek wyłożonych papilotami i pieczemy w temperaturze 200 stopni 20-25 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz