DYNIOWE CIASTECZKA
Składniki
2 szklanki mąki pszennej
1/2 łyżeczki sody
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 płaska łyżeczka cynamonu
szczypta soli
3/4 szklanki cukru
200 g margaryny
1 jajko
1 szklanka pure z dyni
1 cukier wanilinowy
orzechy, pestki z dyni, rodzynki
1/2 łyżeczki sody
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 płaska łyżeczka cynamonu
szczypta soli
3/4 szklanki cukru
200 g margaryny
1 jajko
1 szklanka pure z dyni
1 cukier wanilinowy
orzechy, pestki z dyni, rodzynki
Sposób przygotowania
1.Suche składniki: mąka, proszek, soda, cynamon mieszamy razem w misce. Obraną dynie rozdrabniamy blenderem na pure.
2.Margarynę utrzeć z cukrem, dodać jajko i pure z dyni, dokładnie połączyć, dodać suche składniki dobrze wymieszać i wsypać bakalie.
3.Nakładamy łyżką do foremek i pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni
Komentarze
Prześlij komentarz