CYNAMONOWE MUFFINY

Składniki:
250 g mąki pszennej
150 ml kefiru
8 łyżek cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki oleju
2 jajka
2 jabłka
1/2 szklanki rodzynek
3 łyżeczki cynamonu

Sposób przygotowania:
Jabłka obieramy kroimy w kostkę, mieszamy z cynamonem i rodzynkami.
W misce dokładnie mieszamy jajka, kefir, olej. Dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, oraz cukier. Na końcu dodajemy jabłka z rodzynkami. Przekładamy do formy i pieczemy około 25 minut w temp 190 stopni.
Formy do pieczenia możemy użyć sylikonowej tak jak ja, lub zwykłej metalowej ale pamiętajmy o wyłożeniu jej papilotkami.

Różowy lukier:
cukier puder
sok malinowy



Komentarze

Popularne posty