CIASTO Z MALINAMI
Dorotko dziękuję Ci za ten przepis :)
Składniki
40 szt biszkoptów SAN
125 dkg masła
500 g sera mascarpone
1 szkl cukru
cukier wanilinowy
2 łyżeczki żelatyny
2 łyżki zimnej wody
2 kubki śmietany kremówki (2x200 ml)
maliny mrożone lub świeże
Sposób przygotowania
Biszkopty rozgnieść na drobno, wymieszać z masłem i rozłożyć na tortownicy, zostawić część w celu posypania ciasta.
Ser, cukier oraz cukier wanilinowy dokładnie zmiksować. Żelatynę zalać zimną wodą poczekać, aż napęcznieje, następnie dolać 2 łyżki śmietany i rozpuścić delikatnie podgrzewając. Chłodną lejącą się żelatynę dodajemy do ciasta i delikatnie, dokładnie mieszamy.
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno dodając łyżkę cukru. Większą połowę dodajemy do sera i znowu dokładnie mieszamy.
Na wyłożone ciasto z biszkoptów układamy maliny, na to masa serowa i reszta śmietany, która nam została. Całość posypujemy biszkoptami, wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę i SMACZNEGO
Komentarze
Prześlij komentarz