BABECZKI Z OWOCAMI
Składniki
Ciasto
3 szklanki mąki
4 żółtka
10 dkg cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 kostki margaryny + łyżka masła
cukier wanilinowy
Nadzienie
1 pomarańcza
1 jabłko
winogrono różowe i białe
6 dużych truskawek
1 brzoskwinia
galaretka np truskawkowa
śmietana 30 %
3 łyżki cukru
Sposób przygotowania
Składniki na ciasto zagnieść, smarować foremki na babeczki, wylepić ciastem i piec na złoty kolor około 15 minut w temperaturze 160 stopni.
Owoce obrać pokroić na mniejsze kawałki. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wody i zimną zalać owoce. Gdy galaretka zaczyna już się zsiadać, nakładamy owoce do kruchych babeczek i dekorujemy na końcu ubita śmietaną z cukrem. Odstawiamy na godzinę do lodówki.
SMACZNEGO
Komentarze
Prześlij komentarz