KEBAB W BUŁCE
Składniki:
1
podwójna pierś z kurczaka
4 duże
bułki
1 mała
kapusta pekińska
1
pomidor
1
ogórek
1
papryka czerwona
1
cebula
sól
pieprz
papryka
ostra mielona
oliwa
Sos czosnkowy:
2 ząbki czosnku
sól i pieprz do smaku
2 łyżki śmietany 18 %
2 łyżki majonezu
Sposób
przygotowania:
Kurczaka kroimy w kostkę posypujemy solą, pieprzem i
papryką. Odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut.
Z bułek odkrawamy górną część, wydrążamy środki
i zapiekamy je w rozgrzanym piekarniku 5 minut w temp 200 stopni z
funkcją tero-obiegu.
Na rozgrzanym oleju smażymy kurczaka do miękkości.
Kapustę, pomidora, ogórka, paprykę i cebulę kroimy w
kostkę (grubość tak jak lubimy).
Składniki na sos łączymy ze sobą.
Do bułek nakładamy wszystkie składniki i polewany
sosem czosnkowym.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz