ZUPA CHRZANOWA

Chrzan to naturalny antybiotyk, remedium na chore zatoki i migdałki oraz specyfik, który zapobiega powstawaniu chorób nowotworowych.
Składniki
2 litry bulionu warzywnego
2 kiełbasy białe
3 ziemniaki średniej wielkości
3 łyżki chrzanu śmietankowego
sól i biały pieprz do smaku
jajka na twardo
kiełki rzeżuchy
3 łyżki oliwy

Sposób przygotowania
Ziemniaki obieramy, kroimy w małą kostkę. Zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości.
Gdy ziemniaki są ugotowane zdejmujemy z ognia i całość miksujemy na gładka masę.
Kiełbasę obieramy z jelita kroimy 6 części i podsmażamy na oliwie.
Garnek z zupą stawiamy na ogniu dodajemy chrzan, dokładnie mieszamy. Wrzucamy zrumienioną kiełbasę i całość gotujemy około 5 minut. Na końcu przyprawiamy naszą zupę solą i białym pieprzem.
Podajemy gorącą z jajkiem na twardo, kawałkiem białej kiełbasy i kiełkami rzeżuchy.

Komentarze

Popularne posty