TIRAMISU BEZ JAJEK

SKŁADNIKI:

Paczka biszkoptów
250 ml śmietany 36 %
250 g serka mascarpone
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w 50 ml wody
3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w 300 ml wody
2 czubate łyżki cukru pudru
owoce wiśni w spirytusie
ciemne kakao
1 śmietan fix (opcjonalnie)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Serek mascarpone ubijamy z cukrem. Śmietanę ubijamy na sztywno, ciągle miksując dodajemy po łyżce serka, na koniec bardzo cienkim strumieniem nie przerywając ubijania wlewamy zimną kawę (50 ml). Jeżeli masa jest dla nas za mało słodka możemy dosłodzić ją cukrem pudrem przesiewając go przez sitko.

Biszkopty moczymy w chłodnej kawie po dwa lub 3 zależy od wielkości naszych pucharków układamy na dnie, na to dajemy porcję śmietany po dwie wiście przykrywamy łyżką masy i posypujemy kakao.

Smacznego :)



Komentarze

Popularne posty