KEBAB W BUŁCE

Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
4 duże bułki
1 mała kapusta pekińska
1 pomidor
1 ogórek
1 papryka czerwona
1 cebula
sól pieprz
papryka ostra mielona
oliwa

Sos czosnkowy:
2 ząbki czosnku
sól i pieprz do smaku
2 łyżki śmietany 18 %
2 łyżki majonezu


Sposób przygotowania:

Kurczaka kroimy w kostkę posypujemy solą, pieprzem i papryką. Odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut.

Z bułek odkrawamy górną część, wydrążamy środki i zapiekamy je w rozgrzanym piekarniku 5 minut w temp 200 stopni z funkcją tero-obiegu.

Na rozgrzanym oleju smażymy kurczaka do miękkości.

Kapustę, pomidora, ogórka, paprykę i cebulę kroimy w kostkę (grubość tak jak lubimy).

Składniki na sos łączymy ze sobą.

Do bułek nakładamy wszystkie składniki i polewany sosem czosnkowym.

Smacznego


Komentarze

Popularne posty