SAŁATKA Z CHIPSAMI
SKŁADNIKI:
1 duży por
30 dag szynki drobiowej lub konserwowej
1 makaron z zupki VIFON
4 jajka ugotowane na twardo
4 ogórki korniszony
puszka kukurydzy konserwowej
30 dag sera żółtego
paprykowe chipsy
majonez Kielecki
Ketchup pikantny
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Pora przelewamy wrzątkiem na sitku, makaron zalewamy szklanką wrzątku, kukurydzę odsączmy, ser i jajka ścieramy na grubych oczkach tarki, szynkę i ogórki kroimy w paski lub kostkę.
Gdy makaron jest już napęczniały i zimny w salaterce układamy kolejno:
Por + majonez (około 3 łyżek) + szynka + ketchup + makaron + majonez (około 3 łyżki) + kukurydza + ogórek + ketchup + jajka + majonez (koło 3 łyżki) + ser żółty + chipsy
UWAGA:
Chipsy wsypujemy zaraz przed podaniem sałatki żeby nie straciły swojej chrupkości
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz