Szrekowe naleśniki
Były czerwone teraz są zielone - próbujcie bo warto
Składniki:
2 szkl wody
1 szkl płatków owsianych
1 szkl posiekanego szpinaku
1/4 szkl oleju
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki soli
2 jajka
3/4 szkl mąki pszennej
Farsz:
Ser
cukier
śmietana
truskawki
Sposób przygotowania:
Wodę, płatki i szpinak umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy na gładki krem.
Przelewamy do misy miksera i dodajemy resztę składników, mieszamy, aż uzyskamy gładką konsystencję ciasta.
Naleśniki smażymy,
Składniki na farsz łączymy ze sobą.
gotowe naleśniki smarujemy serem dodajemy pokrojone truskawki i zawijamy w rulonik.
Smacznego
Świetnie się prezentują!
OdpowiedzUsuń