SAŁATKA Z ZIELONYCH POMIDORÓW

Składniki:
1 kg zdrowych umytych zielonych pomidorów
3 cebule
Spora szczypta soli

Zalewa:
3 1/2 szkl wody
1/2 szkl octu 10%
3 listki laurowe
4 ziela angielskie
1 łyżeczka gorczycy
1 łyżka soli
7 łyżek cukru

Sposób przygotowania: 
Składniki na zalewę mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Pomidory kroimy w krążki, cebulę w piórka. Całość solimy i odstawiamy na 2 godziny. Po tym czasie odlewamy nadmiar wody i wkładamy do czystych słoików. Zalewamy gorącą zalewą. Zakręcamy i pasteryzujemy około 15 minut.


Komentarze

  1. spróbowanie zielonych pomidorów wciąż przede mną :) zapraszam do pomidorowej akcji na durszlak.pl :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty