INDYK W SOSIE ŚMIETANOWO - KOKOSOWYM

Składniki:
1 kg filetu z indyka
1 szklanka mleczka kokosowego
1/2 szklanki śmietany 30 %
1 łyżeczka curry
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 czerwona papryka
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Sposób przygotowania:
Fileta kroimy  w kostkę, posypujemy przyprawą curry zalewamy odrobiną oleju i wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Cebulę i czosnek obieramy kroimy w kostkę i podsmażamy chwilę na oleju. Dodajemy pokrojoną paprykę i fileta. Wszystko razem dusimy do miękkości mięsa. Całość zalewamy mleczkiem kokosowym i śmietaną. Dusimy jeszcze około 5 minut, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Podajemy z makaronem lub ryżem.

Smacznego :)

Komentarze

Popularne posty