Jajo sadzone na mięsie mielonym z fasolką szparagową i koperkiem


SKŁADNIKI:

250 g mięsa mielonego
200 g fasolki szparagowej
4 jajka
1 marchewka
pęczek koperku zielonego
1 cebula
1 ząbek czosnku
4 plastry żółtego sera
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Fasolkę gotujemy w lekko osolonej. Studzimy i kroimy na mniejsze kawałki

Cebulę i czosnek siekamy następnie podsmażamy na oleju, dodajemy do niej mięso i pokrojoną marchewkę. Solimy i pieprzymy do smaku. Wszystko smażymy do miękkości.

Gdy mięso mamy już gotowe, dodajemy do niego ugotowaną fasolkę. Na całości układamy ser żółty, zmniejszamy ogień na najmniejszy, przykrywamy pokrywką i czekamy aż ser się roztopi.

Na całość wbijamy jajka lekko solimy i posypujemy koperkiem. Przykrywamy pokrywką i smażymy na najmniejszej mocy palnika do momentu, aż jaja nam się zetną.

Taki mięsny omlet możemy jeść z pieczywem na śniadanie. Albo z ziemniaczkami jako dodatek do drugiego dania obiadowego. Smacznego




Komentarze

Popularne posty